X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Subcategorieën
Fietsverzekering

Wil je een fietsverzekering afsluiten?


Dat kan via FijneFietsen.nl. Wij zijn een partner van ENRA Verzekeringen. Via ons kun je gemakkelijk online een goede en voordelige fietsverzekering afsluiten. Er worden in Nederland per jaar gemiddeld 800.000 fietsen gestolen. Dat is elke 39 seconde een fiets!

Uiteraard kun je het risico wel verkleinen door zelf bepaalde maatregelen te nemen. Gebruik bijvoorbeeld altijd twee verschillende sloten. Hoe meer werk het voor een fietsendief is om een fiets te stelen, hoe eerder hij hem zal laten staan. Zet je achterwiel op slot met een ringslot. Gebruik een apart kettingslot om je fiets vast te zetten aan iets dat niet gemakkelijk mee te nemen is voor een dief. Denk hierbij aan een paal, boom, brug of fietsenrek.
Noteer altijd bij aanschaf je framenummer en opvallende kenmerken van je fiets wanneer je deze gekocht hebt. Wanneer je fiets gestolen is, heb je na je aangifte meer kans om je fiets terug te krijgen. Natuurlijk verkopen wij diverse sloten om je fiets extra te beveiligen.

Honderd procent beveiligen is jammer genoeg niet mogelijk. Maar om met een gerust hart je fiets ergens achter te kunnen laten, kun je je fiets verzekeren. Je kunt een fietsverzekering afsluiten bij je nieuwe fiets, een fiets die je al een tijdje hebt of een tweedehands fiets die je net gekocht hebt.
Je kunt kiezen voor de volgende type verzekeringen:

  • diefstal verzekering: je bent verzekerd tegen diefstal en de eventueel daaruit vloeiende vervolgschade.
  • diefstal + casco fietsverzekering: je bent verzekerd tegen diefstal, maar ook tegen andere schade aan je fiets. Daarnaast krijg je verhaalsrechtsbijstand en ongevallen opzittenden dekking.

 

Je kunt direct online de premie van je fietsverzekering berekenen en je fiets online verzekeren door hieronder bij 'Nieuwe aanvraag' (vul in E-bikes en fietsen) op 'Verder' te klikken. Onder deze link vind je meer informatie over de ENRA fietsverzekering.